Het effect van verschillende geuren in de badkamer - HelloBath

Hebben geuren in de badkamer effect op jouw stemming?

Ja. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat geur invloed heeft op je stemming. Wanneer je de juiste geur toevoegt aan jouw badritueel kun je hier veel profijt van hebben. Bepaalde geuren hebben namelijk een ontspannende werking maar er zijn ook juist geuren die je in de badkamer kunt toevoegen die je een energiek gevoel geven. Om optimaal te kunnen genieten van een ontspannen moment voor jezelf in bad, is het goed om te weten welk effect welke geur heeft op je gemoedstoestand. Zodat je helemaal ontspannen of juist energiek uit bad stapt. In deze blog vertellen we je wanneer je het beste welke geur kunt toevoegen aan jouw badritueel.

Hoe kun je geur toevoegen aan jouw bad

Wanneer je jouw favoriete geur gekozen hebt kun je er een paar druppels etherische olie van toevoegen aan jouw badwater. Het leuke is dat je deze oliën zelfs met elkaar kunt combineren. Er zijn daarnaast genoeg keuzes voor heerlijke badproducten zoals badschuim en bruisballen die verrijkt zijn met verschillende geuren etherische oliën. Maar een heerlijke geur voor in bad hoeft niet altijd uit een potje of flesje uit de winkel te komen. Snijd een sinaasappel of limoen die je in huis hebt in plakjes en voeg deze toe aan het water terwijl je jouw bad laat vollopen. Dit geeft niet alleen een geweldige geur, het ziet er ook nog eens fantastisch uit.

De geuren van kamille in je badkamer om te slapen als een baby

Heb je moeite om in slaap te vallen waardoor je ‘s ochtends jezelf niet uitgerust voelt? Neem dan anderhalf uur voordat je gaat slapen een bad met kamille geur. Kamille wordt al eeuwenlang gebruikt om beter te slapen. Tip: vervang in de winter de geur van kamille door de houtachtige, warme geur van cederhout om na een warm bad heerlijk in slaap te vallen. Zo geniet je van de beste bad beleving die er bestaat!

Voeg lavendelgeur toe aan je badwater voor ultieme ontspanning

Het is niet zonder reden dat lavendel een veelvoorkomende geur is voor badproducten, lavendel heeft namelijk een ontspannende werking. De geur van lavendel werkt stressverlagend en helpt je lichaam en geest tot rust te komen. Ook de geuren ylang-ylang, rozen en jasmijn hebben een ontspannende werking wanneer je deze toevoegt tijdens het badderen. Deze ontspannende geuren kunnen ook een positieve invloed hebben op het inslapen en doorslapen.

Zoete sinaasappelgeur verbeter je humeur

Voeg sinaasappel geur toe aan je badritueel om mentale stress en vermoeidheid weg te nemen. Geen badschuim of etherische olie met sinaasappelgeur in huis? Je kunt zelfs schijfjes sinaasappel toevoegen wanneer je een bad neemt. Ook de geuren eucalyptus, magnolia en grapefruit hebben een positief effect op je stemming.

De geur van rozemarijn verbetert je concentratie en je geheugen

Heb je een deadline op je werk die je moet halen waarvoor jij je volle focus nodig hebt? Of komt er een tentamen aan waarvoor je aan het studeren bent? Voeg dan de geur van rozemarijn toe wanneer je een bad neemt tijdens je thuiswerkdag of studie pauze. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de geur van rozemarijn je geheugen en concentratie verbeterd. Ook de geur van pepermunt, limoen en citroen helpen je om helder na te denken en je concentratie te bevorderen. Wat extra motivatie nodig? Ga dan voor een grapefruit of spar geur.

Al helemaal zin om zelf deze geuren te gebruiken in je badkamer maar heb je in je huidige woning geen bad tot je beschikking? Geen nood, een bad kun je namelijk eenvoudig bestellen. Zo kun je heerlijk ontspannen genieten van me-time zonder dat eerst jouw hele badkamer verbouwd hoeft te worden. Lees meer over onze opvouwbare badkuipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.