Verzenden

De standaardverzending is gratis voor bestellingen vanaf €200,- met een bezorgadres in Nederland en België. Je kunt je pakket thuis laten bezorgen of bij een PostNL-ophaalpunt. Bestel je op een werkdag voor 20:00 uur dan wordt jouw bestelling de volgende dag al bezorgd*.

* Dit is de geschatte levertijd na het versturen van de bestelling. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele vertragingen.

Hieronder vind je alle informatie over bezorgmethoden, verzendkosten en bezorgmomenten.

LandVerzendkostenDagenPostvervoerder
Nederland– 1 dag (besteld op een werkdag voor 20:00 uur)
– 2-3 dagen (besteld na 20:00 uur of in het weekend)
PostNL
België– 1 dag (besteld op een werkdag voor 20:00 uur)
– 2-3 dagen (besteld na 20:00 uur of in het weekend)
PostNL

Leveringsoverzicht

Besteld voor 20:00 uur op:Eerste bezorgpoging:
MaandagDinsdag
DinsdagWoensdag
WoensdagDonderdag
DonderdagVrijdag
VrijdagZaterdag
ZaterdagDinsdag
ZondagDinsdag

Afwijkende bezorgmomenten tijdens feestdagen
Voor, tijdens en na de feestdagen kunnen bezorgmomenten voor pakketten afwijken.

DatumFeestdagOpeningstijden
1 januari 2022Nieuwjaarsdag
15 april 2022Goede Vrijdag
18 april 20222e Paasdag
27 april 2022Koningsdag
5 mei 2022Bevrijdingsdag
26 mei 2022Hemelvaartsdag
6 juni 20222e Pinksterdag
5 december 2022Sinterklaas
26 december 20222e Kerstdag

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Alle informatie omtrent de bezorging van jouw order kun je terugvinden in de Track & Trace code. De Track & Trace code wordt verstuurd naar het emailadres dat bij ons bekend is, zodra de bestelling is overgedragen aan PostNL.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op het moment dat mijn bestelling wordt bezorgd?
Het kan voorkomen dat je op moment van bezorging niet thuis bent. Omdat het gaat om een groot pakket kan de bezorger van PostNL ervoor kiezen om jouw pakket bij de buren af te leveren of direct naar de dichtstbijzijnde afhaal locatie van PostNL te brengen. Wanneer je bestelling bij je buren of bij een afhaal locatie gebracht is, dan kun je het adres waar het bezorgd is terug vinden via je Track & Trace code. Let op: wanneer je bestelling naar een afhaal locatie is gebracht kun je het pakket meestal de volgende werkdag vanaf 15:00 uur ophalen.

Uit welke bezorgopties kan ik kiezen?
Wij verzenden onze pakketten standaard met PostNL, omdat uit het verleden heeft gebleken dat deze postvervoerder netjes en adequaat pakketten verstuurd. Daarnaast accepteren niet alle postvervoerders het formaat pakket dat wij je toesturen.

Er mist een artikel of onderdeel aan mijn bestelling, wat moet ik doen?
Je mag ons een email sturen onder vermelding van jouw ordernummer en geef aan welk artikel of onderdeel je mist aan je bestelling. Dit dien je zo spoedig mogelijk te doen na ontvangst van je bestelling. Onze klantenservice medewerkers helpen je graag om dit probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als ik een verkeerd artikel heb ontvangen?
Ook hier geldt, stuur ons zo spoedig mogelijk een e-mail onder vermelding van jouw ordernummer. Onze klantenservice medewerkers helpen je graag om dit probleem op te lossen.

Kan ik de bezorgtijd wijzigen?
Dit is pas mogelijk als de eerste bezorgpoging is geweest. Je kunt een wijziging via de link van je Track & Trace code doorgeven.

Mijn Track & Trace code geeft geen status aan, klopt dit?
Het is goed om te weten dat wanneer jouw Track & Trace code gegenereerd is jouw pakket nog niet verwerkt is door PostNL. Om die reden is je bezorgtijd nog niet direct bekend. Je kan het beste de volgende ochtend, met uitzondering van het weekend, de status van jouw bestelling bekijken.

Mijn pakket is volgens PostNL geleverd, maar ik heb het pakket niet ontvangen. Wat nu?
Controleer als eerste de Track & Trace code om te achterhalen of de bestelling bij de buren of een afhaal locatie bezorgd is. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan direct contact met ons op. Wij nemen dan contact op met PostNL om een onderzoek te starten over het vermiste pakket.

Mijn pakket is beschadigd, wat moet ik doen?
Alle pakketten worden netjes en zorgvuldig door ons overgedragen aan PostNL. Mocht het pakket beschadigd worden bezorgd, raden wij aan eerst het artikel te controleren voordat je contact opneemt. Het is goed mogelijk dat alleen de verzenddoos beschadigd is. Dit kan zijn gebeurd tijdens transport. Mocht het artikel toch beschadigd zijn, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Onze klantenservice medewerkers helpen je graag om dit probleem op te lossen.

Retourneren

Voor alle artikelen geldt een bedenktijd van 14 dagen, die in gaat op de dag wanneer je het artikel ontvangt. Binnen deze periode moet het proces van retourneren in gang gezet worden.

Jouw artikel mag retour gestuurd worden als het artikel:

  • Onbeschadigd is;
  • Het aanmelden van je retour binnen 14 dagen na ontvangst valt;

Jouw aankoopbedrag wordt niet volledig terugbetaald in onder andere de volgende gevallen:

  • Het artikel heeft gebruikersschade;
  • De originele verpakking mist;
  • Een artikel of onderdeel mist.

Hoe gaat de retourprocedure in haar werk?
Je kunt je pakket terugsturen via PostNL.

Hoe werkt dit?
1. Stuur binnen 14 dagen na ontvangst een mail met daarin het ordernummer en de retourreden.
2. Als de retouraanvraag wordt goedgekeurd sturen we je een retourlabel in een reactie op jouw email.
3. Vanaf het moment dat we het retourlabel aan je hebben toegestuurd, heb je 5 dagen om het artikel in te leveren bij een PostNL punt.
4. Stop het artikel en toebehoren netjes in de originele doos en sluit deze goed af met tape.
5. Plak het retourlabel die je van ons hebt ontvangen over de barcode van het originele verzendlabel, zodat er niet twee barcodes zichtbaar zijn.
6. Lever het pakket in bij een PostNL punt. Betaling is niet nodig!
7. Bewaar het verzendbewijs dat je hebt gekregen bij het inleveren van jouw pakket goed.
8. Zodra het pakket bij ons in goede staat is binnengekomen en gecontroleerd op bovenstaande punten, storten wij (een gedeelte van) het aankoopbedrag terug op je rekening.

Wordt de retourprocedure zoals hierboven stap voor stap wordt beschreven, (gedeeltelijk) niet uitgevoerd, dan kunnen wij je €9,95 aan verwerkingskosten in rekening brengen.

Hoelang duurt het voordat mijn retour verwerkt wordt?
Wij hebben vanaf het moment van ontvangst 10 werkdagen de tijd om de retour te verwerken. Zodra we jouw retour hebben verwerkt wordt je op de hoogte gebracht door ons per mail.

Wanneer ontvang ik mijn geld?
Zodra we jouw retour hebben verwerkt kan het tot 5 werkdagen duren voordat, jij het restitutiebedrag op je rekening ontvangt.

Moet ik retourkosten betalen?
Nee, wanneer je een artikel retour stuurt worden er geen kosten in rekening gebracht, mits je voldoet aan de voorwaarden die hierboven worden beschreven.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met ons via shop@myhellobath.com